Waar zijn de beste feestjes in Maastricht?

Nieuw in de stad en benieuwd naar waar de beste feestjes in Maastricht zijn? We hebben de spreekwoordelijke krenten uit de pap gepikt en zijn je gids voor de stad. Zodat jij je kunt focussen op wat er gebeurt en de belangrijkste spelers leert kennen.

Lokale scene

Je zou het niet direct zeggen, dankzij het historische centrum en het klassieke imago van de stad dankzij de uitverkochte concerten van André Rieu op het Vrijthof, maar het borrelt in Maastricht. Zo ontstaan nieuwe initiatieven in de stad altijd klein, zoals in de Pilzkiste, maar ook op illegale raves en huisfeesten. Groepen komen bij elkaar en vormen crews, maar er zijn een aantal die met hun hoofd boven het maaiveld uitsteken.

Dankzij een aantal volhouders is de Maastrichtse scene behoorlijk gegroeid gedurende de afgelopen jaren. De Plata Morgana-crew (voorheen bekend als Seventy Eight Records) is er één van, maar we moeten zeker niet vergeten dat de mensen van Terra Nova, Claydrum of wijzelf, Linke Soto, er ook nog altijd zijn. Net als de mensen van Café Zondag en de Brandweerkantine, die ook al een hele tijd meegaan. Iedereen draagt zijn beetje bij en de vooruitzichten zijn goed voor een stad die vooral aan de ‘sjiek en sjoen’-levensstijl gelinkt wordt. En dan belichten we nog niet eens de vele raves die de stad rijk is, die zijn er vooral voor de fijnproever die de juiste wegen weet te bewandelen.

Minggu

Samen met Muziekgieterij, organiseren we iedere zondag in de zomer Minggu. Dit (gratis) dagevent is er om de locals en lokale DJ’s bij elkaar te brengen. Dus kom langs voor een dansje, drankje en om anderen te ontmoeten.

Clubs

In een opkomende stad als Maastricht zijn er inmiddels ook al meerdere venues opgestaan die hun taak serieus nemen. En dat is maar goed ook! Een goed voorbeeld hiervan is de Muziekgieterij, niet voor niets onze thuisbasis voor Linke Soto en, voorheen, De Toko. De Muziekgieterij is gevestigd in de voormalige timmerfabriek van de inmiddels gesloten Sphinx-fabriek. Een karakteristieke locatie waarvan veel originele elementen nog zichtbaar zijn. In september 2019 opende Muziekgieterij 2.0 haar deuren. Het ziet er allemaal fantastisch uit en het is zowel een echte concertzaal als een ’techno club’ geworden.

Onder de andere locaties in Maastricht bevindt zich Complex, eerder bekend als de ‘Platte Zoal’ en ‘Maastricht Music Hall’, gelegen direct aan de Maas. Hun programmering is vooral op elektronische muziek en studentenavonden gericht. In de kelder van The Social Hub (voorheen The Student Hotel), in STAN (voorheen The Commons), vinden ook geregeld feestjes plaats.

Soto Club

Van 2019 tot en met eind 2022 () runden we Soto Club in Muziekgieterij. Met de opening van de Muziekgieterij, en bijbehorende ruimtes, openden ook de deuren van Soto Club. Na meer dan 13 jaar lang Linke Soto, was het voor ons een logische volgende stap en tevens een nieuwe toevoeging aan Maastrichts nachtleven. Met interessante lokale en internationale artiesten en leuke mensen op de dansvloer was Soto Club je nieuwe ontmoetingsplaats. En net als eerder bij De Toko, ben je hier ook vrij om te zijn wie je bent: Meet me at Soto Club. Onze opvolger gaat van start in 2023 en heet De Shift.

Boiler Room

Maastricht is misschien klein, maar door jarenlange inspanningen vinden ook de grotere organisaties in de elektronische muziek hun weg naar de stad. Meerdere bezoeken van Boiler Room aan Maastricht bewijzen het: je hoeft geen wereldstad te zijn om talent te herbergen en te showcasen. Ook Boiler Room weet waar de beste feestjes in Maastricht zijn.

Rooftop bar

Die andere bijdrage van The Student Hotel is de prachtige Bold Rooftop Bar, op het dak van voormalige Sphinx-fabriek. Het is een glazen gebouw met een bar en een dakterras, waar je kunt tafeltennissen of chillen op de bankjes. Het uitzicht op de stad is geweldig en is uniek in Maastricht.

Artists

We hebben al verschillende organisaties uit Maastricht genoemd, maar zonder artiesten is er geen basis om op te bouwen. Een lijstje van artiesten die al jaren actief zijn in de stad en de moeite waard zijn om te checken: Disco Patrick, Sjang Kabang, Der Fünfte Roboter, Oliver Way, Flatspot, Mingus, Mâhfoud, Jef Hecker, Lewie, Perill en Tommen. Mogen we aan zelfpromotie doen? Natuurlijk mag dat, we doen namelijk ook al een tijdje mee: Dayak en Roy Habets. Maar er is meer dan het blote oog kan zien, zoals Couscous Discous, Sonorous Cell en Love Foundation.

Waar vind je de beste feestjes in Maastricht?

We hopen dat je via dit artikel de beste feestjes in Maastricht weet te vinden! Mis je nog iemand, een locatie of een andere hotspot? Neem dan even contact op en dan updaten we deze post uiteraard gelijk.

augustus 2018
Meer Culture