joey anderson

We boeken alleen maar favorieten, maar nu Joey Anderson over de vloer komt op 26 oktober zijn we dubbel in onze nopjes. Los van het feit dat het lastig is om een gaatje te vinden in zijn overvolle agenda, is het ook een wens die eindelijk in vervulling gaat. En dat op Dions (Dayak) verjaardag!

House dancer

Door de jaren heen hebben we met Levon Vincent, Anthony Parasole en DJ Qu gedraaid, maar de voormalig house dancer en de jeugdvriend van laatstgenoemde prijkte hoog op onze shortlist. Toen Lerato, schat van een mens dat ze is, ons een tijdje geleden liet weten dat Joey eindelijk beschikbaar was konden we ons geluk niet op.

Deconstruct

Naast zijn recente releases op Dekmantel, leerden we Joey Anderson kennen van het Deconstruct-label van Levon Vincent en DJ Qu zijn Strength Music Label. We konden er niet direct onze vinger op leggen waar we de muziek onder moesten scharen, maar voor ons staat het inmiddels synoniem aan de grimmige underground van New York en New Jersey. Dat de man ook nog eens een begaafd DJ is die makkelijk house en techno mixt, wat eerlijk gezegd geen verrassing is, droeg nog eens bij aan onze wens om de man in de Muziekgieterij te krijgen.

Prince

Prachtig was zijn eerbetoon aan Prince in de Boiler Room enkele jaren geleden, toen dit genie niet veel eerder helaas was overleden. Joey Anderson greep daarna iedereen bij de keel om ze een uur lang niet meer los te laten. Het lijkt zijn handelsmerk te zijn, want hij gaat als een slangenbezweerder te werk tijdens zijn DJ-sets en weinigen ontkomen aan zijn hypnotiserende manier van draaien.

Vibe

Op 26 oktober komt de tovenaar op bezoek en we denken dat je dat niet wilt missen. Met de vibe zit het nu al goed, want naast Joey Anderson en Dayak staat wonderboy Lewie ook nog eens achter de decks. Kaartjes kosten €10 in de voorverkoop en koop je op onze ticketspagina.